mandag-fredag8:30 - 15:00Ring oss22 44 44 40

Om Oss

Dr Sten Ræder
Sten Ræder – daglig leder, prisbelønnet øyelege/forsker, PhD


Sten Ræder er grunnlegger og daglig leder av Tørreøyneklinikken og Øyehelseklinikken. Klinikkene er basert på de mest oppdaterte internasjonale retningslinjer, forskningsfremskritt og behandlingsstrategier. Ræder gjennomførte medisin- og doktorgradsutdannelsen ved Universitetet i Oslo. Hans doktorgrad er innen stamcellebehandling av øyets overflate. Sin utdanning som øyelege fikk Ræder ved Øyeavdelingene ved Oslo universitetssykehus og Stavanger universitetssjukehus.

Ræder har skrevet en rekke vitenskapelige artikler og nær 100 vitenskapelige abstrakter innen tørre øyne og øyets overflate og holdt en rekke foredrag om tørre øyne nasjonalt og internasjonalt. Han har mottatt ni forsknings- og innovasjonspriser/-utmerkelser, herunder Norges største innovasjonspris i helsevesenet – Medinnovas idépris på NOK 250.000. Forskningen til Ræder og Utheim innen øyets overflate er blant annet blitt presentert i EuroNews Television, Schrödingers katt og Dagsrevyen.

Ved Oslo universitetssykehus har Ræder undervist flere hundre medisinstudenter i diagnostikk og behandling av øyesykdommer. I flere år har Ræder undervist optikere i diagnostikk og behandling av tørre øyne ved Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse, Høgskolen i Sørøst-Norge. Han har skrevet en lærebok om diagnostikk i øyefaget som er blitt benyttet av flere tusen medisinstudenter siden 2004.

I 2008-2009 forsket Ræder ved Harvard Medical School, USA og i perioden 2011-2013 var han adjungert førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen. I 2015 var Sten Ræder med å forfatte både de norske og de nordiske retningslinjer for behandling av tørre øyne. De senere år er Ræder blitt benyttet av en rekke legemiddelfirmaer som rådgiver innen tørre øyne. Han er sentral i kvalitetssikringen ved klinikken og veileder doktorgradskandidater/forskerlinjestudenter innen tørre øyne. I 2016 mottok Ræder SOE-prisen for den mest lovende øyelege/forsker i Norge under 45 år.


Besøk oss på sosiale medier:


© Copyright - Tørreøyneklinikken AS. All rights reserved.