mandag-fredag8:30 - 15:00Ring oss22 44 44 40


Ved Tørreøyneklinikken blir
du undersøkt med spesialutstyr
slik at vi kan stille en sikker diagnose


HVILKE TJENESTER TILBYR TØRREØYNEKLINIKKEN?


Lettgradig tørre øyne kan utredes hos optiker,men moderat til alvorlig tørre øyne skal utredes og behandles av øyelege. Målsetningen med utredningen ved Tørreøyneklinikken er å avklare om det foreligger tørre øyne, finne underliggende årsak og gradere alvorlighet. I henhold til de nye retningslinjene fra Tear Film and Ocular Surface Society (TFOS, Boston, USA), anvender Tørreøyneklinikken validerte spørreskjema, tradisjonelle tester og teknologisk avanserte undersøkelser som f.eks. osmolaritetsmåling, meibografi, lipidanalyser og konfokalmikroskopi.VALIDERTE SPØRRESKJEMA


Tørreøyneklinikken anvender validerte spørreskjema for tørre øyne som f.eks. Ocular Surface Disease Index (OSDI) og McMonnies Questionnaire.


LES MERTRADISJONELLE TESTER


Tørreøyneklinikken anvender tradisjonelle tester for å avdekke tørre øyne, nedsatt tåreproduksjon og økt fordampning av tårefilmen.Bildet viser betennelsessår på overflaten av hornhinnen som kan gi både smerter og svekket syn.


LES MEROSMOLARITETSMÅLING


Osmolaritetsmåling av tårefilmen er en moderne test for å måle osmolariteten, eller stoffmengden av løste molekyler og ioner i tårefilmen. En osmolaritet på over 308 mOsms/L indikerer tørre øyne.


LES MER
MEIBOGRAFI


Meibografi er en moderne test for å studere morfologi og tetthet av fettkjertlene i øyelokkene. Kjerteltap (drop out) indikerer meibomsk kjerteldysfunksjon.


LES MERLIPIDANALYSER


Lipidanalyser er en moderne test for å studere tykkelsen på lipidlaget i tårefilmen. Redusert tykkelse på lipidlaget indikerer meibomsk kjerteldysfunksjon.


LES MERKONFOKALMIKROSKOPI


In vivo konfokalmikroskopi er en moderne test for å studere øyets overflate på cellenivå og kan avdekke patologiske forandringer i bl.a. hornhinne, bindehinne og øyelokk.


LES MERtørre øyne, Thealoz Duo
tørre øyne, Santen
tørre øyne, meibografi
tørre øyne, HyloGel, HyloComod
tørre øyne, AMWO, øyemaske
tørre øyne, øyemaske, TheraPearl

© Copyright - Tørreøyneklinikken AS. All rights reserved.