mandag-fredag8:30 - 15:00Ring oss22 44 44 40

Generelle Råd


LEGEMIDLER

En rekke godkjente legemidler kan gi tørre øyne ved å nedsette tåreproduksjonen eller redusere mengden av fettstoffer i tårefilmen. Dette gjelder hyppig brukte legemidler som bl.a. blodtrykksmedisin, allergimedisiner, antidepressiva og medikamenter mot akne (kviser). Dersom du skulle få påvist tørre øyne og skulle bruke ett eller flere slike medikamenter, anbefaler vi deg å kontakte din fastlege for å avklare om du kan slutte med legemidlene, redusere dosen eller skifte til et annet legemiddel som ikke er forbundet med tørre øyne.


KOSTHOLD

Forskning viser at inntak av omega 3-fettsyrer gjennom diett eller kosttilskudd kan motvirke betennelse og tørre øyne.INNEKLIMA

Tørre øyne pga økt fordampning av tårefilmen kan forekomme i inneklima med lav luftfuktighet og høy luftgjennomstrømning som følge av oppvarming og bruk av ventilasjonsanlegg. Generelt anbefales en innendørs relativ luftfuktighet på 20-40% ved romtemperatur på 20-22°C. Luftfuktigheten kan økes ved å f.eks. redusere viftehastigheten i ventilasjonssystemet og bruke luftfukter i begrensede tidsrom i løpet av dagen.


SKJERMBRUK

Tørre øyne pga. økt fordampning av tårefilmen som følge av skjermbruk er et vanlig problem i dagens teknologisamfunn. Tilstanden betegnes også Computer Vision Syndrome (CVS). Årsaken til den økte fordampningen er at blinkefrekvensen reduseres når man ser på skjermer. Fordampningen kan reduseres ved at man tilpasser skjermen, bordet og stolen etter brukeren. Sørg for å ha 50-70 cm avstand mellom øye og skjerm, vinkle skjermen 15-20 grader bakover; og la midten av skjermen være i 15-30 graders synsvinkel under øyets horisontallinje. Videre er det anbefalt å redusere lysstyrken på skjermen, bruke filterbriller, bruke kunstig tårevæske og ta hyppige pauser slik at øynene får hvile.HVA ER TØRRE ØYNE?

Tørre øyne er én av de vanligste årsakene til at man oppsøker øyelege.


HAR DU TØRRE ØYNE?

Ta testen og se om du har tørre øyne.


BESTILL TIME

Bestill time hos oss i dag!


tørre øyne, Thealoz Duo
tørre øyne, Santen
tørre øyne, meibografi
tørre øyne, HyloGel, HyloComod
tørre øyne, AMWO, øyemaske
tørre øyne, øyemaske, TheraPearl

© Copyright - Tørreøyneklinikken AS. All rights reserved.